Tietoa koronasta

Miten asioin apteekissa koronaviruksen aikaan?

Suhtaudumme koronavirukseen vakavasti ja haluamme, että myös riskiryhmien on turvallista asioida apteekissamme kaikkina aukioloaikoinamme. Riskiryhmiin kuuluvat yli 70-vuotiaat henkilöt, pitkäaikaissairauksista kärsivät aikuiset ja lapset, joilla on vaikea perussairaus tai puolustuskykyä heikentävä lääkitys.

Karanteenissa olevan ei pidä itse tulla apteekkiin. Myös flunssaoireisen henkilön tulee välttää henkilökohtaista asiointia apteekissa.

Näin suojaat muita asiakkaita ja henkilökuntaa mahdolliselta koronavirustartunnalta.

Puolesta-asiointi

Jos pyydät toista henkilöä asioimaan puolestasi, anna mukaan Kela-kortti ja tieto noudettavista lääkkeistä. Vaihtoehtoisesti voit tehdä puolesta-asiointi valtuutuksen Suomi.fi -verkkopalvelussa.

https://www.suomi.fi/valtuudet

Voit käyttää myös Salon seurakunnan puolesta-asiointipalvelua puh.  044 7745216. Tällöin Salon seurakunnan työntekijä sopii kanssasi ostettavista lääkkeistä ja pyytää Kela-korttisi apteekissa esitettäväksi.

Jos olet epävarma, miten sinun kannattaisi toimia (mm. puolesta-asiointi, maksuasiat), ole yhteydessä apteekkiimme puh. 02- 731 2300.

Turvavälit ja lähikontaktit

Palvelemme asiakkaamme vuoronumerojärjestyksessä. Reseptiasiakkaana autamme sinua itsehoitotuotteiden valinnassa ja voit maksaa meillä kaikki ostosi suoraan reseptipisteessä. Näin vältät turhaa liikkumista ja ylimääräistä jonotusta kassalle. Hyvät pysäköintipaikat apteekin edessä vähentävät osaltaan lähikontakteja autolla tai taksilla liikkuessa.

Pidetään apteekissa turvaväliä 1-2 metriä toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. 

Käsihygienia ja pintojen desinfiointi

Hyvin pestyt kädet suojaavat infektioilta. Käsiä on hyvä pestä aina ulkoa tullessa, ennen ruokailua, vessassa käynnin ja yskimisen jälkeen. Jos käsienpesu vedellä ei ole mahdollista, on tärkeää käyttää käsidesiä.

Apteekissa on käsidesiä asiakkaiden saatavilla sekä reseptipisteissä että kassalla. Lisäksi pyyhimme kosketuspintoja useita kertoja päivässä.

Neuvomme melellään desinfiointiaineiden valinnassa erilaisiin tarkoituksiin (mm. pintojen pesu ja desinfiointi, käsien desinfiointi, haavan hoito).

THL:n sivuilta löydät ohjeet oikeasta käsienpesusta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Maskit ja hengityssuojaimet

Meiltä voit ostaa eritasoisia maskeja ja hengityssuojaimia tarpeittesi mukaan. Neuvomme mielellään niiden valinnassa ja oikeassa käytössä.

THL:n suositus kasvomaskien käytöstä:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Epäiletkö koronavirusta?

Voit tehdä arvion omaolo.fi palvelussa. Palvelu on tarkoitettu koronavirustartunnan todennäköisyyden arviointiin sekä antamaan neuvoja infektion leviämisen estämisestä ja hoidon tarpeen arvioinnista.

www.omaolo.fi

Salon kaupungin koronavirusneuvonta

Tällä hetkellä kaupunki hoitaa kaikki ylähengitystiepotilaat keskitetysti Salon Pääterveysasemalla (Sairaalantie 9). Vastaanotto toimii vain ajanvarauksella.

Kaupunki tarjoaa neuvontaa koronaviruksesta puhelimitse. Lisäksi voit kysyä neuvoja chatin kautta:

https://salo.echat.fi

Yli 70- vuotiaiden oma neuvontapuhelin neuvoo mieltä askarruttavissa kysymyksissä muun muassa asiointiin liittyen.

Tarkemmat yhteystiedot palveluaikoineen löytyvät Salon kaupungin koronavirusneuvonnasta:

https://www.salo.fi/koronavirus/

Koronalta suojautuminen apteekin toiminnan varmistamiseksi

Apteekkimme reseptipisteissä ja kassalla on pleksit suojaamassa asiakkaita ja henkilökuntaa tartunnoilta. Valitettavasti nämä suojat vähentävät jonkin verran kuuluvuutta ja näkyvyyttä. Henkilökunnallamme on aina saatavilla kasvovisiirit ja maskeja käytettäväksi tilannekohtaisesti asiakaspalvelussa.

Koronatilanteen huonontuessa meillä on mahdollisuus rajoittaa itsehoito-osastolle pääsyä, jolloin palvelemme asiakkaita henkilökohtaisesti luukulta. Kiitos ymmärryksestänne mahdollisissa poikkeustilanteissa!

Tervetuloa asioimaan turvallisesti!

Otamme mielellään palautetta vastaan koronaan varautumisessa!

Apteekkari ja henkilökunta