Tietoa apteekkimme palveluista

Palvelemme joustavasti sekä yksityisasiakkaita että paikallista terveydenhuoltoa, kotisairaanhoitoa ja palvelutaloja. Päivitämme tuotevalikoimaamme ja kehittämme palveluitamme asiakkaittemme tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Kanta-asiakkuus kannattaa

Liittyessäsi Kuninkaantien Apteekin kanta-asiakkaaksi voimme palvella Sinua entistä yksilöllisemmin. Saat myös selvää säästöä omista ja perheesi ostoista. Kanta-asiakkaana kaikki tuoteostosi kartuttavat ostokertymää. Saat portaittain kasvavan alennuksen kaikista ei-lääkkeellisistä itsehoitotuotteista. Tarkempaa tietoa keskittämisalennuksesta ja ostokertymästä saat apteekistamme.

Tervetuloa Kuninkaantien Apteekin kanta-asiakkaaksi!

Kanta-asiakkaan keskittämisalennus vuonna 2023

Keskittämisalennus annetaan seuraavan taulukon mukaisesti ostokertymän ylitystä seuraavien ostojen yhteydessä.

Ostokertymä Hyvitys
 0 € 0 %
50 € 3 %
600 € 4 %
1600 € 5 %

Kanta-asiakaskorttiin voidaan liittää myös samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet, jolloin kaikki perheen ostot kartuttavat yhteistä ostokertymää. Myös Kela-kortti toimii kanta-asiakaskorttina apteekissa asioidessa. Muistathan näyttää korttia aina asioidessasi kassalla!

Kela-korvaukset suoraan apteekista

Vuoden 2020 alusta alkaen saat Kelan korvaamista lääkkeistä sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen, kun korvattavien lääkkeidesi kustannukset ylittävät vuodessa 50 euroa. Alkuomavastuumenettelyä sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin henkilö täyttää 19 vuotta.

100% korvattavien lääkkeiden reseptikohtainen omavastuu on 4,50 € ja vuosiomavastuun (592,16€) ylittävien lääkkeiden omavastuu 2,50 €.

Peruskorvattavien lääkkeiden korvausprosentti on 40 prosenttia. Alemman erityiskorvausryhmän korvausprosentti on 65% ja ylemmän erityiskorvausryhmän korvausprosentti on 100%.

Kela-korvaukset saat suoraan apteekistamme esittämällä Kela-kortin.

Korvaus-%    Omavastuu
Peruskorvausluokka 40 % 60 %
Alempi erityiskorvaus 65 % 35 %
Ylempi erityiskorvaus 100 % 4,50 € / lääke

Lisätietoa Kelan lääkekorvauksista saat www.kela.fi.

Reseptin uusinta

Pyrimme uusimaan voimassa olevat reseptisi, jotka ovat hoidollisesti ja viranomaismääräysten mukaan uusittavissa apteekin kautta. Palvelu on asiakkaillemme maksuton. Lääkäri voi kuitenkin ottaa palkkion reseptin uusimisesta.

eReseptit

eReseptien uusintaan tulee varata 8 päivää. Uusimme eReseptejä kaikille terveysasemille. Osa terveydenhuollon yksiköistä ei toistaiseksi ota vastaan uusintoja.

 

Nouda Terveydeksi!-lehti apteekista

Terveydeksi!-lehti tarjoaa monipuolisen ja ajankohtaisen paketin hyödyllistä terveystietoa. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Voit noutaa lehden apteekistamme maksutta.

Koneellinen annosjakelu

Lääkkeiden koneellisessa annosjakelussa asiakkaamme säännöllisesti käyttämät tabletit ja kapselit jaetaan annoskohtaisesti muovisiin kerta-annospusseihin pakattuna kahdeksi viikoksi eteenpäin. Ennen annosjakelun aloittamista tarkistamme asiakkaan kokonaislääkityksen yhdessä lääkärin kanssa. Palvelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta ja säästää lääkekuluissa.

Kysy lisätietoja apteekistamme.

Lisätietoa ANJA –annosjakelupalvelusta saat myös pharmaservice.fi-sivustolta

 

Palauta lääkejätteesi apteekkiin

Palauta lääkejäte näin:

  • Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
  • Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
  • Poista tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleita ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
  • Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
  • Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit, sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
  • Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
  • Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
  • Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

Teksti: Suomen Apteekkariliitto, Suomen Kuntaliitto ja Jätelaitosyhdistys ry.

Hyödyllisiä linkkejä

Apteekkariliitto
Diabetesliitto
KanTa: Omien eReseptitietojen katselu
Kela
Käypä hoito-suositukset
Lääkehakupalvelu Apteekkariliitto (saatavuus ja hinta)
Lääkehakupalvelu FimeaWeb
Punainen Risti
Rokotteet ja matkustaminen